Frågor & Svar

gardon_asna

Allt ni behöver veta, och lite till…

Vi får väldigt många frågor om alla våra kurser, och istället för att tillbringa timmar vid datorn eller i telefon för att svara på samma frågor om och om igen, så har vi gjort en sammanställning för varje kurs, med svar på de oftast förekommande frågorna vi får.

Om det är något du känner att du vill veta, som vi inte ens ger tillräckligt svar på här, så får du förstås gärna höra av dig. Skicka ett e-brev till info@cirkuseros.nu, så ska vi försöka svara på dina frågor.

Tunn röd linje

Vad tar ni upp för ämnen på kursen?
Vi dyker in i hur man kan uppnå extatiska tillstånd, såväl stilla och meditativ extas som mer dynamisk. I dessa extatiska tillstånd kan vi få redskap för verkligt omvälvande sexuella upplevelser, som påverkar oss på djupet – liksom vi å andra sidan kan komma till djup trans och extas genom att använda sexuell energi. Det går åt båda hållen.

Vi använder oss av en mängd olika tekniker, såväl urgamla tantriska och shamanistiska trans- och extastekniker som modernare påfund, och det kommer att handla om andning, rörelse, ljud, energiprojektion, olika former av intensivt stimulerande beröring och sensationer, meditation, ceremonier – samt allt i kombination.

Det tantriska gränsöverskridandet finns med som en självklar komponent, men hela tiden med ansvar, mjukhet, kärlek och omdöme. Du kommer att få många möjligheter att tänja på dina gränser, och vidga ditt livsrum – alltid med 100 % frivillighet, samtycke, respekt och medvetenhet, förstås.

Tunn röd linje

Är detta en tantrakurs?
Ja, detta är en tantrakurs. Men väldigt mycket i vår egen stil. Man kan definiera och utöva tantra på väldigt olika sätt, och en stor del av de tekniker och övningar vi praktiserar är tantriska. Dock, eftersom vårt fokus inte är själva redskapet, snarare än målet – ökad lust, kärlek, närvaro och njutning, själsligt djup och personlig utveckling, starkare kontakt med partnern, dig själv och omvärlden, har vi inte namngivit kursen med ordet tantra – även om vi tekniskt sett skulle kunna göra det. Dessutom kommer en hel del av de övningar och tekniker vi praktiserar från väldigt olika håll – från Kama Sutra och Tao till shamanism och teaterträning.

Målet är inte att vi ska bli tantriker allihop. Målet är att vi ska bli lyckligare, mer levande, mer närvarande. Då är tantra en fantastisk verktygslåda. Det är också så vi förhåller oss till tantra. Med stor respekt för dess funktionalitet.

Tunn röd linje

Måste vi ha kunskap och erfarenhet i tantra för att komma med på denna kurs?
Inte nödvändigtvis. För det första kommer vi att utgå från en egen infallsvinkel på tantra, och vi förklarar saker väldigt enkelt, men ändå med ett djup, så att både nybörjare och mer erfarna ska kunna både känna igen sig och samtidigt upptäcka helt nya saker.

Vi krånglar inte till kursen med massor av teori, komplexa sanskrittermer, mantran, mudras och avancerade tantratekniker – vi vill att ni ska kunna applicera dessa tekniker och attityder i era liv, på ett lättillgängligt och opretentiöst sätt. Om ni sen känner att ni vill fördjupa er i ämnet mer, så finns det otaliga möjligheter att göra det.

Det är förstås ett plus att ha gått någon kurs med oss tidigare – eller kanske med andra tantralärare. Men då är det också viktigt att inte fastna i gamla uppfattningar om hur tantra ”ska vara”, eftersom vi har vår variant på det – precis som alla andra tantralärare har det.

Tunn röd linje

Hur många deltagare är med på kursen?
Vi vill helst ha minst 5 par för att få den rätta gruppkänslan och dynamiskt flöde – och så måste det gå ihop ekonomiskt också, förstås.

Vi har satt ett övre tak på 7 par, eftersom det är maximalt vad vi får plats med i den lokal vi håller kursen i, liksom hur många rum det finns att bo i – och vi anpassar oss överlag efter just vad platsens utrymmen tillåter. Men 5-7 par är också ett bra antal för att kunna bibehålla intimitet och trygghet i gruppen, och så att varje deltagare får utrymme att uttrycka sig. Blir det för många tappar man lätt intimiteten. Det handlar om gruppdynamik och trygghet.

Tunn röd linje

Hur anmäler man sig till kursen?
Se sidan Kursanmälan för all info du behöver.

Tunn röd linje

Vad kostar det?
Se sidan Kursavgift för all nödvändig information om kursavgiften, eventuella tillägg för specifika önskemål m.m.

Tunn röd linje

Ingår resan i kurspriset?
Nej – vi är inte en resebyrå. Och vi vill också hålla det öppet för kursdeltagare att själva välja ressätt. Deltagare kommer därtill från flera olika länder, vissa tar sig till platsen med bil, eller med flyg, eller tåg – eller annat sätt.

Se gärna sidan Detta ingår / ingår inte för att få mer detaljerad information om vad som faktiskt ingår och vad som inte ingår i kursavgiften.

Tunn röd linje

Hur bor man på platsen?
Vi håller denna kurs på en yogaretreat i södra Frankrike, där alla rum är vackert och personligt inredda. Standarden är inte lyxhotell, men komfortabelt och vackert. De flesta rum för boende har egen dusch och toalett, eller så delar ni med ett annat par.

Gardoussel Retreat ligger i bergen i Cevennes, ett fantastiskt vackert naturreservat i det sydfranska landskapet Languedoc, som ligger granne med Provence. Platsen ligger avskilt (gården har t.o.m. en egen bro över floden), och det finns gott om natur att vandra runt i – naken, om man så önskar.

Tunn röd linje

Bjuder ni på mat också?
I kurspriset ingår samtliga måltider som vi äter på gården – frukost, lunch och kvällsmat. Vi ser även till att det ska kunna gå att få något mellanmål i pauserna.

Det enda ni får stå för själva är om vi har någon måltid utanför kursgården. Då får alla stå för sina egna notor. Det kan exempelvis bli någon middag på restaurang i grannbyn.

Tunn röd linje

Hur lång är kursen?
Från måndag efter lunch till fredag eftermiddag. Tag reda på mer om kurstider på sidan för Aktuella kursdatum.

Tunn röd linje

Vad är det för slags människor som går er kurs?
Förmodligen samma slags människor som går våra andra kurser. Med andra ord – alla slags människor – direktörer, konstnärer, lagerarbetare, bibliotekarier, långa, korta, tjocka, smala, äldre, yngre. Folk från landet, småstäder och storstäder – par från Sverige, Norge och Danmark – och andra länder därtill.

Gemensamt för samtliga kursdeltagare kan väl sägas vara är ett öppet sinne, nyfikenhet, och en vilja att utvecklas som människor i relation till sig själva och andra, och naturligtvis ett starkt intresse för att utvecklas sexuellt och känslomässigt. En stark önskan att njuta av livet fullt ut bör nog också vara en kvalitet som alla våra kursdeltagare delar, mer eller mindre. Just på denna kurs kan vi väl också utgå från att deltagarna har ett intresse av att fördjupa sig i Tantra.

Tunn röd linje

Vilka åldrar har deltagarna som regel?
Åldersspannet på våra kurser brukar ligga mellan 30-65. Ganska brett alltså. Kanske instegsnivån generellt är snäppet högre på våra dyraste kurser. Men vi har haft flera såväl yngre som äldre kursdeltagare. Vanligen är det folk som har en del livserfarenhet, och vill utveckla sin förmåga till njutning.

Enligt modernt västerländskt tänkande har vi människor vår sexuella topp när vi är unga, men det gäller ju bara fysisk prestationsförmåga. Enligt österländska traditioner kan man bli bättre och bättre med åren, med ökade insikter och kunskaper, och en förfinad känsla för både givande och tagande.

Nu finns det också västerländsk forskning som visar att de som upplever sig ha allra bäst sexliv är i åldrarna 55-65. Med andra ord – sexuell njutning och kärlek kan bli bättre och bättre med åren, om man bara vill.

Tunn röd linje

Kan jag vara med på kursen om jag har mens?
Ja, absolut. Mens behöver inte vara ett hinder för kursen – det kan t.o.m. vara en intressant faktor i att bejaka sin kropp mer, alla kroppens funktioner, se en helighet i förmågan att befrukta och bli befruktad, som en del av livet. Mens behöver alltså inte alls vara ett problem – såvida man nu inte har en skitjobbig mens som gör att man blir helt utslagen. Men då kan man ju å andra sidan inte göra något annat heller.

Om man blir väldigt känslomässig av sin mens (typ PMS), så behöver det inte heller innebära några problem. Tanken med denna kurs är att vi ska skapa en såpass trygg atmosfär att alla ska kunna vara öppna, sårbara, känslosamma och nakna inför varandra, på alla nivåer.

Vad gäller kursens innehåll är mens inte nödvändigtvis ett hinder heller. Penetrativt sex är inte nödvändigt för att kunna ta del i kursen fullt ut. Tvärtom kan det inspirera till att hitta andra sätt att smälta samman med sin partner. Jennie har flera gånger haft mens då vi har haft kurs, och det har gått hur bra som helst, helt utan problem.

Vi ser menstruationen som en viktig och kraftfull del av kvinnans sexualitet, som bör respekteras och hyllas. Och eftersom vi under denna kurs kommer att ha stora möjligheter att vistas utomhus, kan mens ge en mycket speciell dimension – att blöda direkt i marken kan ge en stark känsla av kontakt och sammansmältande med Moder Jord. Om man känner så.

Tunn röd linje

Kan man vara med på er kurs om man är singel?
Fri att Älska är en parkurs, som alltså exklusivt inriktar sig på par, så på just denna kurs kan man inte vara med som singel. Exakt på vilket sätt ni är ett par lägger vi oss inte i. Vi kollar inte äktenskapslicenser, om man säger så. Så vill du komma med din KK har vi inga invändningar mot det. Dock bör du vara redo för att din relation kan fördjupas intensivt, och att innerlig och stark kärlek kan utvecklas under kursen. Den du har som kul KK kanske blir den största kärleken i ditt liv.

För kvinnor – såväl singlar som de som lever i en relation – rekommenderar vi Jennies dagkurs för kvinnor YONI – Fri att Njuta.

För män – såväl singlar som de som lever i en relation – rekommenderar vi Calles dagkurs för män Mandom, Mod & Morske Män.

Utöver dessa kurser har vi flera andra kurser där både par och singlar kan delta, som t.ex. vår lekfulla tantrakurs TANTRALILA, eller vår minst lika lekfulla BDSM-kurs Kinky Passion. – eller för den delen vår häftiga kurs Gudar & Djur, som är en kombination av tantra, shamanism och ecosexualitet. Dessa kurser är inte parinriktade som Gudomlig Njutning, Gudomlig Extas, Kärleksretreat eller Livets Goda. De handlar mer om den egna personen – dina egna gränser, din egen sexualitet, din egen upplevelse.

För mer personliga frågeställningar kan du även besöka Calle och/eller Jennie för privat rådgivning och erotisk coaching. Vi anordnar även vid behov och önskan privata mini-kurser.

Tunn röd linje

Måste kursdeltagarna vara nakna hela kursen? Varför det?
Allt vi gör på våra kurser är 100 % frivilligt. Ingenting på kursen är obligatoriskt. Det finns självklart inga krav på att någon ska behöva göra något som man inte vill, inklusive att klä av sig naken. Varje individ måste sätta sina egna gränser där hon eller han vill ha dem. Man kan gå påklädd hela kursen, om man absolut vill. Med andra ord – du och din partner bestämmer själva hur långt ni vill gå, i allt ni deltar i.

Det finns dock en pedagogisk poäng med fysisk nakenhet, något vi har mycket goda erfarenheter av från alla våra kurser. För dig som har gått vår grundkurs Gudomlig Njutning (och/eller någon annan kurs med oss) är detta förstås en helt onödig fråga – du vet ju redan varför, och att det inte är något konstigt, farligt eller läskigt med att vi inbjuder till fysisk såväl som själslig, emotionell och intellektuell nakenhet.

Det största hindret för ett bra sexliv är vanligen skam, skuld och negativ självbild – så istället för att upprätthålla en fortsatt skamladdad kroppsupplevelse, vill vi inbjuda till och uppmuntra den fantastiska frihetskänsla som de allra flesta brukar känna när de plötsligt befrias från kravet på ”anständig klädsel”, den frihet som också gör att man fort börjar tycka om sin kropp och njuter av den mer. Därför inbjuder vi till fysisk nakenhet under kursen, för att bryta ner den här skammen, och öppna upp för en mer positiv självbild gällande den egna kroppen

Det är naturligt och skönt att vara naken. Det är förlösande, befriande – och praktiskt, eftersom kursen trots allt till stor del handlar om sexualitet och fysisk njutning, vilket förutsätter en god relation till kroppen. Vi vill över huvud taget bejaka nakenhet, glädje och njutning, samt stolthet över den egna kroppen.

Vår erfarenhet av nakenhet i grupp är att så fort man kommer över en inledande blyghet, så är det inga problem sedan. Vem har inte bastat eller badat näck i grupp? Just detta att alla gör samma sak gör att det inte känns så utsatt och läskigt. Snarare tvärtom, faktiskt. Våra kursdeltagare brukar alltid fascineras av hur trygga och självklara de känner sig i att vara nakna tillsammans, och folk brukar även fortsätta vara nakna mellan kurspassen, på ledig tid.

Vi lägger mycket energi och arbete på att skapa en varm, trygg och tillåtande stämning i rummet och gruppen. Vi vill ge dig chansen att få uppleva den fantastiska trygghet som kan uppstå när man låter alla masker och murar falla, när vi alla är nakna inför varandra – såväl fysiskt som känslomässigt, intellektuellt som själsligt. Ingen ska behöva känna sig ”fel”, eller generad, eller utsatt.

Vi ägnar oss ofta åt praktiska övningar, då vi prövar bl.a. olika smektekniker på partnern, att hitta olika erogena zoner m.m., olika former av beröring, massage, lekar, andningsövningar m.m. – allt för att öka kroppens förmåga att njuta och uppleva. Då är det i allra högsta grad ändamålsenligt att vara naken. Om vi t.ex. pratar om erogena zoner, G-punkten, samlagsställningar etc. så är det helt enkelt lättare att demonstrera och pröva än att alltid hålla allt så teoretiskt. Det handlar ju faktiskt om både kropp och själ, om man säger så.

Sex är kul, hälsosamt, skönt, helande, närande, kärleksbefrämjande och nyttigt på alla sätt och vis. Sex är inte farligt. Inte farligare än att äta, sova och andas. Och absolut inget att skämmas för.

Och – vi är på en kursgård i södra Frankrike, mitt i sommaren, helt avskilt från civilisationen – kläder kommer fort att kännas väldigt opraktiska. Solhatt och en sarong kan vara tillräckligt under veckan.

Tunn röd linje

Har deltagarna sex i kurslokalen?
Fri att Älska är en kurs med betoning på kärlek och sex, med ett tantriskt perspektiv, så det vore på sätt och vis en smula underligt om kursdeltagarna inte skulle ha någon sexuell aktivitet alls i lokalen. Eller i naturen. Eller i floden, eller på ängen, eller i de sköna utemöblerna.

Sex i sig är inte målet med denna kurs. Sex är för oss också ett medel, en port till djupare dimensioner inom oss. Ibland kan sex vara ett syfte i sig självt, vilket förstås är alldeles underbart, men på denna kurs vill vi se bortom det sexuella, och använda sex som ett sätt att komma djupare i sin kontakt med sig själv, med partnern, med omvärlden som helhet. Därför kan det också vara så att vi gör vissa övningar som är sexuella rent tekniskt, men där målet är att utveckla en starkare närvaro, mer intensiva upplevelser – och den effekt det kan ge.

Och – definiera sex. Vad betraktar du som sex? I vår ”moderna” kultur är vi på grund av gammaldags barnalstringsmoral väldigt penetrationsfixerade, och tror att sex är just det – penetration. Och så den livsviktiga utlösningen förstås. Därför brukar frågan om huruvida det blir sex egentligen handlar om huruvida det blir penetration, samlag och utlösning eller ej. Men sex är ju så oändligt mycket mer än så, och penetration och utlösning är ju egentligen bara livsviktigt och oumbärligt vid just befruktning. Utöver detta finns det oändliga metoder och attityder för att uppnå stor sinnlig och sexuell njutning.

Smekningar och andra former av beröring kan också vara oerhört sensuella, utan att för den skull bli direkt sexuella. Fjäderlätt beröring kan ge starka sensationer som inte alls är sexuella, men ljuvligt njutbara ändå. Och med rätt attityd kan redan bara en fjäderlätt beröring ge starka orgiastiska sensationer.

Vi förväntar oss alltså inte att deltagarna har samlag. Däremot är det självklart oundvikligt att vi är sexuella med varandra, definitivt inom paren. Och inget är ju förbjudet, så länge det sker med respekt och samtycke – ibland blir man ju bara så himla kåt och vill knulla, och det har vi inga invändningar mot. Tvärtom. Och när vi avhandlar ämnen som erogena zoner, sexuell anatomi och sensuell beröring, så är det naturligtvis lättare för oss att bara demonstrera praktiskt än att förklara teoretiskt, och att ni sen prövar själva, rent tekniskt och praktiskt – i den grad du själv vill, förstås.

Vi tycker INTE att allt måste vara sexuellt. Det viktiga är att du kommer i mer harmoni med dig själv, att du blir öppnare och mer flödande, mer levande, mer lekfull och kärleksfull. Dock tycker vi att sexualiteten måste tas på allvar. Sex är viktigt, något av det viktigaste som finns, och därför vill vi fokusera på sex, använda oss av den kraft som finns i sexualiteten, befria den och låta den flöda, med glädje, lust, kärlek – och alla andra känslor som kan triggas igång av sex. Det finns inga dåliga känslor. Bara bättre eller sämre sätt att hantera dem.

På en så pass avancerad kurs som denna kan man förstås också ta ut svängarna lite mer. Vi utgår från att alla, eller åtminstone de flesta som kommer med på Fri att Älska också har varit med på någon av våra andra kurser – då har man vant sig vid en sexuellt avspänd och tillåtande atmosfär, varför de flesta kursdeltagare gärna är öppet sexuella utan skam eller genans – så länge man alltid agerar gentemot andra deltagare med respekt för deras integritet och gränser, att inget någonsin sker utan tydligt samtycke.

Det är dock viktigt att åter påpeka att det över huvud taget inte ställs några specifika krav, vare sig på vad man inte får göra eller vad man ”bör” göra (förutom det där med samtycket, förstås). Det är helt upp till varje par att avgöra. Stämningen kan dock bli väldigt erotisk och varm (både fysiskt och känslomässigt), så det finns förstås utrymme för de som vill bli mer erotiska att få vara det. Men du behöver alltså inte vara rädd för att du någonsin ska bli tvungen att göra något du inte vill.

Det enda krav som ställs är att alla tar väldigt stor hänsyn till varandra, och respekterar varandras integritet. Tystnadsplikt är en självklarhet – att man inte pratar vidare om att ”den och den personen gjorde det och det” o.s.v., liksom att man låter var och en få vara i sin privata zon så mycket som man vill och behöver.

Respekt – Hänsyn – Omtanke – Medkänsla – Samtycke.
Bra grejer att ha med sig i livet som helhet, och självklara ingredienser i en kärlekskurs.

Det finns inget som är vare sig förbjudet eller obligatoriskt på våra kurser, så länge det sker med samtycke, mellan vuxna människor.

Tunn röd linje

Förekommer det att kursdeltagare får orgasm i kurslokalen?
Ja, det förekommer självklart, och vi kan t.o.m. tycka att det är önskvärt. Det är dock viktigt att komma ihåg att det finns väldigt många, helt olika slags orgasmer. Vi som håller kursen är uttryckligen sexpositiva, och uppmuntrar alla att få fler orgasmer, och fler sorters orgasmer – könsorgasmer, helkroppsorgasmer, energiorgasmer, andningsorgasmer, skrattorgasmer, eller vilken slags orgasm man nu föredrar för tillfället. Orgasmer är hälsosamma, härliga och utvecklande, och vi vill gärna expandera begreppet att omfatta flera sorters klimax, snarare än att stänga in orgasmerna i en viss form.

Så ja, det förekommer att kursdeltagare får orgasm, och det är förstås bara trevligt, även om det nu inte nödvändigtvis är det huvudsakliga målet med övningarna. Det är alltså lika O.K. att inte få en orgasm, om det är det du föredrar för tillfället.

Vi är också fullt medvetna om att alla inte kan få orgasm, av en eller annan anledning. Men det behöver inte vara ett problem det heller. Antingen har man bara inte hittat rätt sätt att få en orgasm, eller sin egen personliga variant av orgasm – eller så kan man njuta och få alla de där starka sexuella upplevelserna vi längtar efter, utan att för den skull tvångsmässigt jaga orgasmer. Sex är så otroligt mycket mer än orgasm.

Vi värderar inte. Alla måste få vara precis på den nivå de är och vill vara. Det betyder också att det måste finnas en ömsesidig tolerans och acceptans för alla yttringar. Vi är väldigt noga med att ingen ska känna sig otrygg, eller att man ska känna ett tryck på sig att vara mer modig och utlevande än man vill – alternativt att man känner skam för att man är väldigt utlevande. Alla får vara med, på sina villkor.

Tunn röd linje

Förekommer det penetration under kursen?
Precis som i svaret på föregående fråga, så finns det självklart många tillfällen då det kan förekomma, om man känner för det. Återigen – sex är inte farligt, utan hälsosamt och skönt, och har man dessutom sex med sin partner så finns ju inga risker för sexuellt överförbara sjukdomar. Med andra ord – visst förekommer det!

Kursen pågår under flera dagar, och eftersom alla är nakna i stort sett hela tiden (det är mitt i sydfransk sommar!), och stämningen är väldigt varm, sensuell och tillåtande, så blir kursdeltagarna vanligen betydligt mer öppna och trygga än de brukar, ofta mer än någonsin, och då vågar folk också mer än vanligt.

Vi gör även en hel del tantriska övningar på kursen, övningar som fokuserar mycket på andning och energiflöden i kroppen. I detta ingår förstås även möjligheten att pröva en del klassiska tantriska samlagsställningar, för att få pröva och känna direkt hur man kan använda sig av andning, beröringspunkter, kroppsrörelser och ljud för att förstärka den sexuella upplevelsen. Somliga kanske hellre gör det för sig själva – på rummet, eller någonstans utomhus – och det är förstås alldeles utmärkt.

Detta är en kurs med stark betoning på sex, och därför vill vi ge alla möjligheter för våra kursdeltagare att få möjlighet att utforska så många aspekter av det sexuella som möjligt, utan förbud och hämningar. Läs gärna den respons vi fått från tidigare kursdeltagare, så blir det tydligt vad de tycker om nivån på kursen.

OBS! Sex är INTE farligt! Sex är hälsosamt, roligt, skönt och kärleksbefrämjande. Och särskilt som kursen är klart parorienterad, så kan vi lätt konstatera att eventuella faromoment är synnerligen små. Det är betydligt farligare att gå uppför en trappa eller över en gata.

Tunn röd linje

Blir det gruppsex?
Inte som ett kursmoment. Vad kursdeltagare gör på eget initiativ, i sina rum, eller i duschen, eller på gräset, eller för den delen i kurslokalen eller någon annanstans, är upp till var och en. Kursen handlar inte om att ha gruppsex, eller att ha en orgie. Vi utlovar inget i den vägen.

Det har hänt på vissa av våra kurser (exempelvis Livets Goda) att några har gruppsex på ledig tid, och det har vi inga synpunkter på (annat än möjligen ”Åh, så trevligt att våra kursdeltagare trivs!”). Om några fattar tycke för varandra, och vill leka tillsammans, så finns inga hinder för det. Om ni är lagda åt det hållet, förstås. Om alla involverade har givit sitt samtycke finns det inget att invända mot. Och visst kan det vara jättekul att stå ett stort gäng i en dusch och tvåla in varandra – sådana aktiviteter uppmuntrar vi förstås, eftersom det är lekfullt, kärleksfullt och skoj.

Att ha sex i andras åsyn, eller se andra älska (utan att direkt interagera), kan redan det vara väldigt sexigt och eggande, och till viss del finns detta moment med som en möjlighet i kursen, som en effekt av att vi på olika sätt utforskar sexualiteten i en grupp.

Och – vill man som par inte göra något av allt detta, utan bara ägna sig åt varandra, så går det förstås precis lika bra. Återigen – allt handlar om frivillighet, samtycke, lek och kärlek.

Fri att Älska är en kurs, och det innebär att det är många moment som vi ska hinna med. Vi har en plan. Det hindrar dock förstås inte att vi har det väldigt skönt och trevligt under tiden. Det är tvärtom själva meningen med kursen – att bejaka sexuell njutning, att fördjupa och intensifiera upplevelsen. Sen agerar var och en efter eget hjärta och ansvar.

Tunn röd linje

Det är lite dyrt för oss som inte har så mycket pengar…
Priset är satt efter våra omkostnader, som oundvikligen blir rätt så höga om man ska bo komfortabelt, äta och dricka gott, och ha flera personer heltidsarbetande med kursen, samt i arrangemangen runt det hela. Faktum är att flera tidigare kursdeltagare har sagt att vi är för billiga.

Vi vill inte snåla på något. Vi vill att du ska känna att du faktiskt lägger pengarna på något väldigt speciellt, och att du bor fint, äter gott och blir väl ompysslad. Med andra ord – du får vad du betalar för.

Tunn röd linje

Är detta en fortsättningskurs?
Vi rekommenderar varmt att man har gått åtminstone någon av våra kurser innan man går denna, som t.ex. vår grundkurs Gudomlig Njutning, eftersom man då kan tillgodogöra sig kursen på bästa sätt. Det handlar inte bara om att ha gått en tantrakurs eller två, utan det faktum att vi har en väldigt personlig stil i hur vi håller kurser, och har man lärt känna oss på kurs tidigare blir det så mycket lättare att hänga med, och tillgodogöra sig denna kurs.

Men som vi förklarat på annan plats så kan man hänga med även utan att ha gått på kurs med oss tidigare – så länge man är öppen och erfaren nog att acceptera nivån av frihet, nakenhet och öppenhet på de kurser vi arrangerar.

Tunn röd linje

På vilket sätt hör sex och andlighet ihop?
Oj – en stor fråga med ett långt svar. Att frågan över huvud taget behöver ställas är förstås orsakat av många sekler av kyrkligt förtryck och kroppsfientlighet krönt med en massiv sexualskräck.

Men för att svara någorlunda kort och begripligt, så är vi själva helt övertygade om att kropp och själ verkligen inte står i motsats till varandra, utan att kärleksfullt sex och stark närvaro i mötet med en annan människa tvärtom kan vara en oerhört effektiv väg till själslig/andlig utveckling – både individuellt och relationsmässigt.

I alla djupa mystiska religiösa traditioner så är leken och kärleken det högsta, den mest avancerade formen av andlighet, och i många kulturer ser man kopplingen av sex och andlighet som fullkomligt självklar. Inte bara Tantra – även om Tantra för de flesta är det mest kända uttrycket för sex som ett uttryck för andlighet. Men detta berättar vi mer om på kursen… 🙂

Du kan också ta reda på mer om vår syn på sex och andlighet på sidan Läsning, där det finns flera artiklar som handlar om just detta.

Tunn röd linje

Vilka är ni som håller i kursen?
Vi heter Calle & Jennie Rehbinder, och du kan läsa mer om oss på sidan The Crew.

Tunn röd linje

Cirkus Eros banner

Annonser